Отдадохме почит на загиналите в лагера Слънчев бряг. Да помним,

...
  Отдадохме почит на загиналите в лагера Слънчев бряг. Да помним,
Коментари Харесай

Николай Нанков: Да възпитаме нетърпимост към омразата!

 izbori_2023_v1_014  

 

Отдадохме респект на починалите в лагера " Слънчев бряг ". Да помним, че политика се прави с разговор, не със гибел, написа във Facebook Николай Нанков, лидер на листата на ГЕРБ - Съюз на демократичните сили в Ловеч.

 

ГЕРБ подкрепя реализирането на кино лентата „ Слънчев бряг – експрес към пъкъла “. Предстои излъчването му по Българска национална телевизия, обръща внимание Нанков. И приканва: " Да възпитаме непоносимост към омразата! "

 

Ето и цялостния текст на обявата на Николай Нанков в обществената мрежа:

 

В есента на 1959 година от няколко бараки, останали след младежката бригада, строила жп линията Ловеч-Троян, стартира един от най-мрачните стадии от ръководството на тоталитарния режим на Българска комунистическа партия /БСП/.

 

Те стават финален дом за някогашни депутати, създатели, фабриканти, земеделци - хора, дръзнали да имат лично мнение. Следвайски мракобесния принцип “Няма човек - няма проблем ”, комунистическата власт не ги желае в обществото. За да не скапват „ идилията ” за национално единодушие. Името, с което остава в историята – Лагерът на гибелта „ Слънчев бряг “, е употребявано като нарицателно за опасност и предизвестие против всеки, дръзнал да надигне глава. За съществуването му до април 1962 година през него минават над 1500 души. След измененията Военната прокуратура открива, че 151 заточени са били свиреп убити тук.

Днес нашата роля е да не позволим споменът за това тъмно място да избледнее под натиска на всекидневието. Поколенията би трябвало да помнят и срамните страници в историята - с цел да възпитаме в тях непоносимост към жестокостта, омразата, мачкането на човешкото достолепие и незачитането на инакомислието! В памет на всички жертви на тираничния комунистически режим и от почитание към техните фамилии, ГЕРБ подкрепя реализирането на кино лентата „ Слънчев бряг – експрес към пъкъла “. Предстои излъчването му по Българска национална телевизия.

На обичайното поклонение през днешния ден, което всяка година Съюз на демократичните сили – Ловеч провежда, отдадохме респект, дружно с младите момчета и девойки от МГЕРБ. За да съхраним паметта! И да научим поколенията след нас, че политика се прави с разговор, а не със гибел!

 

 



 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !    

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР